HomeOns verhaal

Waar we voor staan

‘bySoil’ is een platvorm wat zich bezighoudt met het maken van circulair design en het aanbieden hiervan. Tijdens het maken van design willen wij zo weinig mogelijk afvalstoffen overhouden. Dit doen wij door:

1  Met tweedehands materialen en afvalstromen te werken zoals oude tafelbladen, gordijnen van de kringloop en zelfs gras.

2 Onze producten zo te maken dat ze zo dicht mogelijk bij composteerbaar komen.  

3 Delen van producten vervangbaar maken. Zo hoeft maar een deel van het product opnieuw gemaakt te worden als het versleten is. Dit zorgt voor een langere levensduur, een product met een nog kleinere voetprint en het is natuurlijk ook beter voor de portemonnee.

Foto: Thijmen Sterken

From sh*t to style

De start

‘bySoil’ is bedacht door ons, Thijmen Sterken en Teuntje van Leeuwen. Wij zijn elkaar tegen gekomen door één van onze gemeenschappelijkheden, de school waar wij allebei onze afzonderlijke opleidingen volgden. Na onze eerste gemeenschappelijkheid vonden wij er meer. Wij hadden dezelfde passies en maakte daardoor elkaars ideeën sterker. Toen er een idee voor een bedrijf op kwam voelde het daardoor als een logische stap om deze samen op te zetten.

Het eerste product werd een samenwerking. Kruk 1.0. Het product had in een eerder stadium van ontwerpen al media aandacht gekregen in Zwolle, de stad waar we gevestigd zijn. De kruk was gebaseerd op het idee om afvalstromen te gebruiken van Stichting Kringloop Zwolle en kringloop Noggus en Noggus. Door de connecties die er al waren is er een mooi samenwerkingsverband ontstaan. Nu willen wij uitbreiden om meer mensen te bereiken en de circulaire markt te vergroten.

Foto: Teutje van Leeuwen